Ořechovka je tradičním likérem v oblasti střední Evropy již stovky let. Blahodárné účinky nezralých plodů ořešáku jsou známé už od středověku. Macerováním v jemném lihu se uvolní z plodů ořešáků účinné látky, silice a chutě. Do výluhu se přidává až 9 druhů bylin a med s kořením. Finální produkt má tmavě hnědou barvu, plnou vůni ořechů a jedinečnou chuť.

nezralé ořechy

Ořechový likér je zdrojem mnoha prospěšných látek, které mají antibakteriální účinky. Díky tomu ořechovka přirozeně prospívá zažívacímu traktu, čistí žaludek a zbavuje střeva hnilobných procesů a parazitů. Příznivě ovlivňuje nervovou soustavu a ředí a čistí krev, čímž podporuje kardiovaskulární systém.

• Jako lék se užívá v malém množství po jídle.

• Alkoholické likéry jsou obsaženy pro svou přitažlivou vůni a příjemnou chuť i v mnoha kuchyňských receptech na pečení i vaření.

• Z likéru se připravují v letním období osvěžující drinky a v zimě se přidává do horkých nápojů.

likér a kostka ledu

Ač je ořechovka vyhlášená medicína, v lékárně ji určitě nenajdeme. Máme dvě možnosti, jak tento skvělý likér plný ořechové chuti a bylinkové vůně ochutnat. Pokud máte možnost sklidit si na zahradě nezralé vlašské ořechy v BIO kvalitě, pak potřebujete jen vyladit ty pravé bylinky s kořením a obstarat si jemný kvalitní líh a med. Každý ale není rozený alchymista a vybrat ze záplavy zaručených receptů právě ten, který bude chutnat, je složité.

Jednodušším způsobem si tuto chutnou ořechovku můžeme obstarat ve specializované prodejně a přijde nám pohodlně až domů.

Nápad na originální dárek: V nabídce e-shopu je jedna ořechovka, která se liší od ostatních. Vyrábí se v omezeném množství z přísně kontrolovaných kvalitních surovin, které se nachází v regionu lihovaru. Kromě nezralých ořechů se v další nádobě macerují i višně, které dozrávají jen pár týdnů po sklizni ořechů. Když přijde ten pravý čas, oba maceráty se vylisují a smíchají a spolu se známými i tajnými ingrediencemi se nechají zrát v dubovém sudu. Díky tomuto staletími osvědčenému receptu a výrobnímu procesu vznikne jedinečný likér, který jako dárek nemůže zklamat.